FAQ: antwoorden op veelgestelde vragen

Hieronder vind u een overzicht van de meest gestelde vragen over letselschade. Om snel antwoord te vinden op uw vragen, zijn de antwoorden kort en bondig geschreven. Heeft u een andere vraag of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan gratis contact op met onze letselschade specialisten. Dit kan via ons contactformulier of via het telefoonnummer 0800-2200200. 

Klik op de vragen om het antwoord te lezen

“Wat is letselschade precies?”

Letselschade is schade dat veroorzaakt is door letsel: het oplopen van fysiek ongemak dat voortvloeit uit een ongeval. Zowel het ongemak als de hierdoor ontstane kosten vallen in principe onder letselschade. Wanneer dit (gedeeltelijk) niet uw schuld is geweest, is de verantwoordelijke wettelijk verplicht om deze schade te vergoeden. Dit kan door ons vaak al worden vastgesteld in een intakegesprek. Voor meer informatie over letselschade, klik hier (nieuw tabblad).

“Kan ik een schadevergoeding claimen en hoe kan ik dat?”

Dit kunnen wij voor u vaststellen en vervolgens volledig voor u realiseren. U kunt hiervoor contact opnemen met met een van onze letselschade-adviseurs. Klik hier voor het contactformulier (nieuw tabblad)

“Hoe hoog is mijn schadevergoeding?”

Afhankelijk van uw situatie, kunt u bij ons altijd uitgaan van een maximale schadevergoeding. Wij werken namelijk nooit samen met verzekeraars en werken geheel transparant, met een volledig focus op uw compensatie. Voor meer informatie over onze principiële werkwijze, klik op deze link (nieuw tabblad).

“Wat zijn de kosten van juridische bijstand?”

Deze zijn bij ons geheel kosteloos. Dit komt doordat wij onze onkosten mogen declareren bij de (verzekeraar van) de tegenpartij. Voor meer informatie over onze gratis werkwijze, klik op deze pagina (nieuw tabblad).

 

“Hoe groot is de kans om een claim toegekend te krijgen?”

Dit is afhankelijk van uw unieke situatie. Onze letselschade-adviseurs helpen u graag bij het vaststellen van uw claim.

“Welke schades kan ik claimen?”

U kunt uw persoonlijke schades vaststellen en claimen via onze hulpverlening. Neem contact op of plan een gratis adviesgesprek in. Voor meer informatie over schades, klik op deze pagina (nieuw tabblad).

“Heb ik recht op smartengeld en zo ja hoe veel?”.

In veel gevallen heeft u recht op smartengeld. Dit wordt in een intakegesprek berekend op basis van uw unieke situatie. Zie voor een indicatie de smartengeld meter.

“Hoe vraag ik medische/persoonlijke hulp aan en wordt dit vergoed?"

U kunt via ons contact krijgen met betrouwbare medische instanties die u kunnen helpen bij uw herstel. Deze kosten kunnen in bijna alle gevallen worden vergoed. U kunt hier zelfs een voorschot voor krijgen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze letselschade-adviseurs.

“Kan ik een voorschot krijgen van mijn schadevergoeding?"

Dit is in bepaalde gevallen mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze letselschade-adviseurs.

ANLB.nl - Knop 1
ANLB.nl - Knop 2
ANLB.nl - Knop 3
ANLB.nl - Knop 4
ANLB.nl - Knop 1
ANLB.nl - Knop 2
ANLB.nl - Knop 3
ANLB.nl - Knop 4

VOOR WAT NODIG IS: AANDACHT EN BEGRIP VOOR DE BELANGEN VAN SLACHTOFFERS

Wilt u een nieuwe
LETSELSCHADE MELDEN?
0800-2200200

(Doordeweeks bereikbaar
van 8:30 – 17:00)

Deel uw
ervaring met
ons en help zo
ook anderen…

Klik hier

Je bent hier:
Je bent hier: