BEROEPSZIEKTEN

Meer dan 20.000 personen krijgen per jaar een beroepsziekte.
Beroepsziekte is de benaming voor een ziekte die direct te wijten is aan één of meer schadelijke factoren en invloeden van het werk of het arbeidsmilieu. Mesothelioom bij arbeiders uit de asbest-industrie, bepaalde vormen van kanker bij arbeiders uit de chemische industrie, de schildersziekte door het werken met vluchtige organische stoffen (V.O.S.) en besmettelijke ziektes zoals Hepatitis of HIV bij medewerkers in de gezondheidszorg na een prik- of snijongeluk.

Voorbeelden van deze ziektes zijn pneumoconiose of stoflong bij mijnwerkersasbestose  

Beroepsziekten komen zowel voort uit het gebruik van gevaarlijke stoffen op de werkvloer als in het geval van RSI, waarvan het bekendste voorbeeld de muisarm is. Lees hier verder over RSI

Een Burn out mits werkgerelateerd, kan ook vallen onder beroepsziektes, alhoewel soms lastiger te bewijzen. Lees hier verder over Burn Out en de mogelijkheden van het claimen van letselschade.

Hoewel bij vele andere ziektes het verband met het beroep direct duidelijk is, mag niet altijd van een beroepsziekte worden gesproken. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde “managerziekte”: nerveuze klachten in combinatie met lichamelijke aandoeningen.

Als gevolg van betere hygiëne en veiligheidseisen nemen beroepsziektes af.

Een landelijk kenniscentrum in Nederland dat zich bezighoudt met beroepsziektes is het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB). Dit kenniscentrum is gevestigd in Amsterdam.

HET NEDERLANDS LETSELSCHADE BUREAU IS UW JUISTE PARTNER OM UW BELANGEN TE BEHARTIGEN ALS U LIJDT OF DENKT TE LIJDEN AAN EEN BEROEPSZIEKTE. WIJ REGELEN DE LETSELCLAIM VAN UW BEROEPSZIEKTE KOSTELOOS EN BIEDEN U GRATIS BIJSTAND. UITERAARD ZIJN WE OOK IN U PERSOONLIJK GEINTERESSEERD. NEEM NU CONTACT OP MET EEN VAN ONZE PROFESSIONALS MET ERVARING IN BEROEPSZIEKTEN.

 

VERZOEK OM GRATIS ADVIES

Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen

BEL GRATIS NEDERLANDS LETSELSCHADEBUREAU:   0800 - 2200200  /    INFO@ANLB.NL 

 REGEL UW SCHADE VANDAAG NOG!

GRATIS VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK BIJ U THUIS?   

OF HEEFT U EEN VRAAG? 

LAAT HIER UW GEGEVENS ACHTER VOOR GRATIS ADVIES

OF BEL GRATIS : 

0800 - 22 00 200  

BEL VOOR

GRATIS ADVIES

0800 - 2200200